Hästbloggar
Ja, tre av fyra våra hästar är ganska svullna på kotorna och längs senorna på båda bak! 

I några dagar har den som haft mest problem vart lindad inne med vulkan-paddar och med vanliga stödlindor ute den första och andra dagen och gått i sjukhagen. Han har fått liniment mellan omlindningar och när vi tagit av eller på lindor. Svarat jättefint på det, och ser nästan intill normal ut. Även hovslagaren sa att han var lite påverkad.

Det andra stoet har stått inne med snabbandage och liniment, men gått med de andra i den vanliga hagen. Hon är dock inte lika påverkad, men ganska svullen. 

Som sagt tror vår hovis att mycket kan bero på att de går i geggiga hagar dagarna i ända och de springer och busar väldigt mycket. Har dock en teori om att det har med foder att göra. När vi flyttade hästarna till de nya stället fick de ett rejält foderbyte - vilket vi kanske kunde skött snyggare, och det erkänner jag. Men de fick en bal stående ute, och jag tror att den innehåller för mycket av något ämne mot vad hästarna behöver. Eftersom alla tre är väldigt svullna....

Någon som vart med om samma sak? Berätta gärna! 


Bild från i morse när jag släppte ut. Här har hon då gått lindad med snabbandage under natten och ser hyfsad ut jämfört med.tidigare.

Kommentera

Publiceras ej